« قیمتگذاری خودرو آزاد شد ». در شروع آخرین هفته پاییز سال جاری معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به اینشکل خبر از رویداد مهمی داد. معاون وزیر صنعت گفت: قیمتگذاری خودرو به تشکلها وانجمنهای مربوط آن سپرده شد.
خبریکه فقط چند ساعت بعد توسط حسن رادمرد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به گونهای دیگر مطرح شد تا بر اساس آن ابهام در آزادسازی قیمت خودرو به وجود آید.ابهام نیز از آنجا آغاز شد که در حالی که اخیرا اعلام شده بود قیمتگذاری خودرو بهشورای رقابت واگذار شده و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در این زمینهفقط نقش نظارتی خواهد داشت، در برخی خبرها به نقل از سرپرست معاونت توسعه بازرگانیداخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شد که قیمت گذاری خودرو آزاد شده و اینمسوولیت به تشکلها و انجمنهای خودرویی سپرده شده است. در این باره حسن رادمرد،سرپرست معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت کم تر از یکساعت پی از انتشار خبر آزاد سازی خودرو تاکید کرد که اعلام آزادسازی قیمتخودرو به عهده این معاونت نیست و متولی پاسخگویی به این موضوع سازمان حمایت مصرفکنندگانو تولیدکنندگان است.
حتی پایگاهاطلاع رسانی دولت نیز به نقل از فارس خبر آزاد سازی قیمت خودرو را تایید کرده بود. ( اینجا ) خبری که تکذیبآن نیز منتشر شد. ( اینجا )
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت که خبر آزاد سازی خودرو به نقل از اومنتشر شده بود به فاصله کم تر از دو روز خودش این خبر را تکذیب کرد. ( اینجا ) معاون بازرگانیداخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت ، مطلب برخی خبرگزاری ها مبنی بر آزادسازی قیمتخودرو را تکذیب کرد.
حسن رادمردافزود: قیمت گذاری کالاهایی که در سبد خانوار است و کالای تنظیم بازاری به شمار میرود، مشمول قیمت گذاری سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است که این وظیفهذاتی را بر عهده دارد.
خبر آزاد سازی قیمت خودرو و تکذیب آن همچنان به عنوان خبری مهمدست به دست شد تا اینکه برخی گمانه زنی کردند قیمت های خودرو که دو هفته ای دربازار آرام گرفته بود با انتشار این خبر بار دیگر پرواز خواهد کرد. موضوعی کهاینگونه رد شد: «بازار شایعه آزادسازی قیمت خودرو را جدی نگرفت »
در میانه های هفته بود که عضو کمیته قیمتگذاری خودرو، برخی خبرهادرباره آزاد سازی قیمت خودروهای تولید داخل را رد کرد و گفت هرگونه افزایش قیمت بایددر کمیته قیمت گذاری خودرو مصوب شود.(اینجا )
درست دقایقی پس از انتشار این اظهارات خبری منتشر شد مبنی بر اینکهقیمتگذاری خودروهای بالای 45 میلیون تومان آزاد شد.( اینجا ) کمیته خودروبخشنامهای داشته است که بر اساس آن، آن دسته از خودروهایی که قیمت آنها بالاتر از45 میلیون تومان است، از شمول قیمتگذاری کمیته خودرو و سازمان حمایت مصرفکنندگانو تولیدکنندگان خارج شده و تنها باید قیمتهای جدید خود را جهت ثبت در سامانه اطلاعرسانیقیمت کالا و خدمات ایران به ثبت رسانند.
خودرو و آزاد سازی آن با این خبر های متفاوت آخرین هفته پاییزی راسپری کرد و آخر هم جزییات این موضوع به نقل از یک مقام و مسئول به طور شفاف مطرحنشد تا یک تحلیل درستی از آزادسازی قیمت خودرو وجود نداشته باشد. باید منتظر ماندو دید آیا با شروع زمستان جزییات آزاد سازی خودرو به طور دقیق مطرح خواهد شد یاخیر.